Tuesday, December 7, 2010

Kenduri Nazer di Jitra, Kedah :)



My senior's wedding...hehehe
datang semata-mata dari Johor kerana kenduri ni...hehehe

Sunday, November 21, 2010

Hi Tea - Jabatan Sains & Matematik (PISMP Ambilan Januari 2007)

mereka buat hi tea neh dah lame...tapi baru nk teringat nk update blog...hehehe...byk lagi aktiviti yang ade tapi tak dan lagi nk update...sorry semua....huhuhu

jamuan neh berlangsung sempena besday aku, 10-11-2010
dan juga sempena Proton Inspira dilancarkan...hehehe
aku ditugaskan sebagai jurufoto utama tanpa gaji tapi dapat makan...haha
kawan-kawan...dah last sem plak tuh...tp diorang punye majlis aku cas...takkan nk bg free...nk masuk tandas awam pon bayor :p  hehehe

kelas diorang neh memang sempoi...hehehe
tapi kelas aku lagi sempoi...wakakakakakakaka


ade sorang je bukan batch ini...hehe


chinese or korean guys???hehehe


muahhxxxx~   oopppsss~~~hehehe


come on...why there are little elephant there....hahaha~


Maths with their lecturer :)



why???kenapa???mengapa setiap kali amoi cantik ade, mesti ade terselit anak gajah ini....hahaha





klik gambar untuk paparan lebih besar :)

neway enjoy pic yang ntah hape2...hehehe

Sunday, November 7, 2010

Sunday, September 19, 2010

Sunday, September 5, 2010

belajar buat action di photoshop...

salam,
raya dah dekat,
laporan tak buat lagi...
tapi takpe...kita main lg...wakakakaka
neh aku baru belajar buat action kat photoshop,mudah je rupenya,,,
saje buat action untuk photoshop...huhuhu...hasilnya???

(kes ade yg curi@amik gambar aku dan repost tanpa sebarang kredit kat aku la neh...huhuhu)



ini gambar Najhah dan Adib, 4tahun dah diorg bercinta, waktu neh ulangtahun ke 4 diorg...huhu

neh, rumate aku, waktu g umah cik tat, gambar kat umah cik tat ade dlm fesbuk aku...

sekian wassalam

Monday, August 16, 2010

Bazar Ramadhan

Loc : Stadium Utama Negeri Kangar Perlis
Date : 15 August 2010
Time : 6.00 pm

Kemeriahan dan suasana Bazar Ramadhan


Murtabak feveret aku :)


nasi dan ikan bakar die best :)


yg neh tak pernah lak rase...segala jenis sup...huhuhu


argghhhh...takleh tido malam....thehehehehe

Friday, July 23, 2010

Kisah Pemuda Perantauan...

satu hari, seorang pemuda yang masih bujang, pergi ke surau, setelah berminggu-minggu tak pergi ke surau, kesan daripada cuti sebelum ini, yelah, masa cuti di rumah, jd budak baik, kalau boleh setiap waktu ibu bapa pemuda ini mahu anaknya ke sembahyang berjemaah di surau.

apabila tiba di surau, pemuda ini masuk ke dewan sembahyang, dan kebetulan mesyuarat AJK surau sedang berjalan, surau dipenuhi jemaah yang pemuda ini sendiri tidak biasa lihat atau lebih mudah memang tak pernah jumpa. setakat 5, 6 orang jemaah sahaja yang pemuda ini kenal.

pemuda ini duduk malu-malu kucing kerana sudah lama tak hadir solat berjemaah di situ, dan bila datang, ada mesyuarat AJK surau pula.

selang beberapa minit, mesyuarat tamat, pemuda ini menarik nafas lega, lantas pemuda ini bangun dengan machonya....bukkkkk!!!

Pinggang pemuda tersebut terkena tabung surau yang diperbuat daripada besi padu, pemudat tersebut mengaduh panjang, jemaah yang lain melihat pemuda tersebut, sambil tersenyum pahit, pemuda ini berpindah tempta duduk ke saf yang lebih hadapan.

kemudian seorang pakcik bersebelahan pemuda tersebut bertanya, "sakit tak?"

dengan selambanya pemuda ini menghadiahkan penampar setaraf kamen rider kepada pakcik itu kerana bertanyakan soalan yang amat bodoh itu.

pakcik itu berterabur segala gigi-giginya yang tinggal.

darah berlumuran di karpet surau.

Jemaah yang lain gempar. Semua kelam kabut dan tergamam atas tindakan pemuda itu.

pemuda itu ketawa dengan bongkaknya.

oh demm...semua itu hanya angan-angan pemuda perantaun. sambil dia tersenyum kelat, tgk pakcik yang bertanya soalan bodoh. dalam hati menyumpah menyeranah pakcik itu, berbunyi begini lebih kurang, dahlah dtg surau jarang-jarang, gelakkan aku plak tu...hampeh punye pakcik

pemuda tersebut tidak sedar, dia pon jarang-jarang juga datang surau...

selesai sahaja solat, kerana tak ingin menambah dosa untuk mnghadap pakcik itu sambil menambah dosa yang sudah sedia banyak.

kesimpulannya di sini...jaganlah kita gelak-gelakkan orang...hahhahaha

Friday, July 2, 2010

Maha Suci ALLAH

gambar ini diambil di SK Jelempok, Arau, Perlis
sekadar berkongsi...
:)

Monday, June 14, 2010

lame ngat dah tak post...huhuhu--->SK Jelempok

sepanjang cuti neh byk kerja...smbil2 2 layan je la beberapa gambar yg telah aku capture sepanjang aku tak update blog...walaupon sbnrnya byk sgt gambar yg aku amik...tp dok bersarang dlm laptop neyh...hhuhuhu

3 Arif neh merupakan salah satu kelas yang aku selalu masuk..kelas English Year 3...(takkan year4 plak...ekekeke) lelaki nye 4org...tp boleh memperokperandakan kelas bile duduk bersama....so bile mase aku mengajar je...aku akan asingkan diorg neh...kene duduk ngn dak2 pompuan...padan muka diorg...wakakakakakaka



ini adalah sebahagian guru di SK Jelempok...ade yang tiada waktu nih...bercuti dan sebagainya...huhuhu



dari kiri anda : Zuraidi a.k.a. Ed, Roslan, Nurhidayu a.k.a. Kak Ayu, Nor Hasfalina a.k.a. Kak Noor , penulis dan Safwan a.k.a. sap....

rakan Guru sepelatih....pompuan 2 org neh KPLI Ambilan Julai 2009, penulis dan Ed, PISMP Ambilan Jan 2007, Sap dan Roslan, PISMP ambilan Jan 2008...

kami menjalani praktikum terakhir kami, kak ayu dan kak nor juga praktikum pertama dan terakhir mereka...manakala sap dan roslan praktikal pertama mereka...

banyak kenangan di sekolah ini...huhuhu...hadiah tak mintak dgn budak2...so dpt ckit je ;p
ade yg nk bg tp wat2 tak nampak diorg...so diorg tak dpt nk bg kat cikgu diorg yg sporting neyh ;p
huhuhuhuhu

neway...utk posting berikutnya...akan dimuatkan tentang job aku 30Mei dan 6Jun 
sekian...

:-)

Tuesday, April 13, 2010